Reconstructie Wethouder Lindersstraat

De doorgaande dorpsstraat in Wilbertoord gaat op de schop. Met deze reconstructie wordt het gebied verkeersveiliger voor alle gebruikers. Bij de reconstructie behouden en creëren we een duurzame bomenlaan om hittestress tegen te gaan. Dit allemaal met een aantrekkelijke vormgeving (rijden en lopen door het groen) en behoud van het dorpse karakter (mét geaccentueerde centrumzone).

Integraal en breed gedragen plan
Samen met de ambassadeurs van de woon-, werk- en leefomgeving in Wilbertoord hebben we een visie vastgesteld voor deze reconstructie. In deze visie worden de uitgangspunten van de toekomstige situatie omschreven.

Op basis van deze visie zijn onze civieltechnische- en verkeerskundige collega’s aan de slag gegaan met het ontwerp. Een integraal ontwerp dat voorziet in alle onderlinge belangen, wensen en eisen van alle stakeholders. Om deze doelen te behalen is o.a. de straat met een 30 km/h regime ingericht, zijn fysieke en visuele verkeersremmende maatregelen gerealiseerd en hebben wij een opvallende centrumzone waargemaakt.

Het participatietraject
Om tot een nieuw ontwerp te komen van deze bijna 1,5 kilometer lange straat, zijn bewoners, verenigingen, ondernemers, nutspartijen, busmaatschappij en specialisten betrokken. Aan de omgevingsmanager de taak om al deze stakeholders in kaart te brengen en deze proactief bij het project te betrekken.

Voor dit project hebben we een projectenwebsite opgericht op www.onzeopenbareruimte.nl. Op deze website staat achtergrondinformatie over het project, zijn documenten beschikbaar, kunnen belanghebbenden vragen/reacties indienen en blijven zij op de hoogte via updates. Voor het ontwerpproces is gewerkt met werkgroepen (de ambassadeurs van de leefomgeving). Daarnaast zijn zowel online als fysiek bijeenkomsten georganiseerd voor alle bewoners, ondernemers en belanghebbenden.

Het resultaat is een toekomstbestendig en duurzaam plan. Jens creëert ruimte!

Visualisaties

Visualisaties Voorlopig Ontwerp (VO)

Videoboodschap

Wat medewerkers zeggen:

 • Projectleider bij Jens:

  "Met een professionele kleine club met enthousiastelingen doen wij grootse dingen!"

 • Adviseur bij Jens:

  "De uitjes en de activiteiten met de collega’s zijn leuk; heb al veel memorabele dagen meegemaakt"

 • Stagiaire bij Jens:

  "Dé plek waar je kennis maakt met diverse disciplines en waar je als starter dus erachter kunt komen waar je échte interesses liggen"

 • Projectleider bij Jens:

  "Ons motto; sámen weten en kunnen we alles!"

 • Projectingenieur bij Jens:

  "Hier mag je zelf nadenken, je telt mee, je mag je mening geven waar ook naar geluisterd wordt. Je draagt echt een belangrijke steen bij aan het geheel!"

 • Stagiaire bij Jens:

  "Ik durf te zeggen dat ik op mijn medestudenten een voorsprong heb na mijn stage bij Jens!"

 • Adviseur bij Jens:

  "Hier is draagvlak voor persoonlijke ontwikkeling; het wordt gesteund en vooral aangemoedigd."

 • Projectingenieur bij Jens:

  "Je wordt ingezet op jouw talent en interesse. Nieuwe dingen kunnen hier worden uitgeprobeerd. Er is ruimte voor nieuwsgierigheid naar meer."

Geïnteresseerd?


Contact

Jens | Ingenieurs & Adviseurs

Kantoor Helmond
Schootense Dreef 31 
5708 HZ Helmond


0492-792934

KvK: 61964913
BTW: NL854570159B01

Privacybeleid


© Copyright Jens | Ingenieurs & Adviseurs - website: Van Dongen Design - Inloggen