Reconstructie Laan van Welhorst

Een belangrijke verkeersader door de kern Hendrik-Ido-Ambacht met een reputatie. Bekend en berucht door hardrijden, ongevallen, overlast en onveilige verkeerssituaties. Maar ook herkenbaar als gebied voor centrale diensten, een ontmoetingsplek (Sophiapark) en fietsverbinding. Hoe interessant en uitdagend is het dan om samen met bewoners, ondernemers, OV-diensten, De Fietsersbond, de Gehandicapten Adviesraad, de provincie Zuid-Holland, overige stakeholders én uiteraard de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht te komen tot een optimalisatie van de algehele inrichting, waarbij aandacht is voor de bereikbaarheid, leefbaarheid, duurzaamheid, kwaliteit en het verbinden van Oost en West!

Wat begon als een verkeersprobleem op een specifieke locatie is uitgegroeid tot een project van omvang; de herinrichting van de Laan van Welhorst. Daarbij is aandacht voor de integrale aanpak van de verbetering van de weg. Dus niet alleen aandacht voor het verkeerskundige aspect, maar ook de verschillende disciplines vanuit de gemeente te betrekken, stedenbouwkundige inpassing en op de toekomst gerichte oplossingen.
Alles met de maximale input vanuit de diverse betrokken stakeholders en op een zo laagdrempelig mogelijke manier. Zeg maar gerust dat we nog net niet bij de bewoners in huis staan. Alhoewel, ook thuis, via digitale middelen, kunnen stakeholders het project volgen via de projectenwebsite en input leveren via een reactieformulier. Daarnaast werken we met diverse werkgroepen aan een ruim scala aan specifieke vraagstukken.

De input gebruiken we om te komen tot een eerste schetsontwerp. Dit schetsontwerp leggen we aan alle betrokkenen voor. Zodoende halen we reacties op om als input voor het voorlopige ontwerp te gebruiken. Dit voorlopige ontwerp zullen we ook met de bestuurders en de raad van de gemeente afstemmen. Zo gaan we voor ‘groen licht’, ofwel de uitwerking tot aan de realisatie.

In dit alles stellen we de mens centraal. Als gebruiker, belever en partner dragen we allen een gezamenlijke verantwoordelijkheid om te komen een breed gedragen resultaat waar we met zijn allen vol enthousiasme op terug kunnen kijken!

Oprecht een project om trots op te zijn! Niet alleen als Jens zijnde, maar vooral als samenwerkingsverband tussen ALLE betrokkenen!

Huidige situatie

Wat medewerkers zeggen:

 • Projectleider bij Jens:

  "Met een professionele kleine club met enthousiastelingen doen wij grootse dingen!"

 • Adviseur bij Jens:

  "De uitjes en de activiteiten met de collega’s zijn leuk; heb al veel memorabele dagen meegemaakt"

 • Stagiaire bij Jens:

  "Dé plek waar je kennis maakt met diverse disciplines en waar je als starter dus erachter kunt komen waar je échte interesses liggen"

 • Projectleider bij Jens:

  "Ons motto; sámen weten en kunnen we alles!"

 • Projectingenieur bij Jens:

  "Hier mag je zelf nadenken, je telt mee, je mag je mening geven waar ook naar geluisterd wordt. Je draagt echt een belangrijke steen bij aan het geheel!"

 • Stagiaire bij Jens:

  "Ik durf te zeggen dat ik op mijn medestudenten een voorsprong heb na mijn stage bij Jens!"

 • Adviseur bij Jens:

  "Hier is draagvlak voor persoonlijke ontwikkeling; het wordt gesteund en vooral aangemoedigd."

 • Projectingenieur bij Jens:

  "Je wordt ingezet op jouw talent en interesse. Nieuwe dingen kunnen hier worden uitgeprobeerd. Er is ruimte voor nieuwsgierigheid naar meer."

Geïnteresseerd?


Contact

Jens | Ingenieurs & Adviseurs

Kantoor Helmond
Schootense Dreef 31 
5708 HZ Helmond


0492-792934

KvK: 61964913
BTW: NL854570159B01

Privacybeleid


© Copyright Jens | Ingenieurs & Adviseurs - website: Van Dongen Design - Inloggen