Verkeersanalyse Moergestel

Projecttoelichting

Moergestel, een kern in de gemeente Oisterwijk. Door de ligging langs de A58 en de aanwezige ontsluitingswegen is het regelmatig druk en loopt het verkeer vast. Met de geplande ontwikkelingen van de plannen Oostelvoortjes II en Moergestel-Noord zal de verkeersdruk verder toenemen.

Om inzicht te krijgen in de effecten van de beide ontwikkelingen is een doorrekening van de intensiteiten naar planjaar 2030, na afronding van de woningbouw, gemaakt. Vervolgens zijn de intensiteiten doorgerekend naar toekomstig jaar 2040.

De doorrekeningen hebben aan het licht gebracht dat de ontwikkelingen van beide woonwijken individueel minimaal effect hebben op de huidige verkeersdruk. Echter is geconcludeerd dat Moergestel reeds een hoge verkeersdruk kent en elke vorm van toename een verslechtering van de situatie teweeg brengt. Maatregelen zijn dan ook noodzakelijk.

In het Verkeersplan Moergestel is de noodzaak voor maatregelen reeds omschreven. Aanvullend hebben wij enkele aanbevelingen gedaan. Daarbij kan gedacht worden aan het aan- of ontmoedigen van bepaalde routekeuzes, af- of opwaarderen van bepaalde routes/wegen, de inzet van gedragsmaatregelen en het monitoren van (toekomstige) knelpunten.

Op deze manier heeft de gemeente Oisterwijk zicht op de te verwachten verkeersgroei en kan men, waar nodig, gerichte maatregelen inzetten om het verkeer op een hoogwaardige manier af te wikkelen.

Zo proberen wij in deze casus niet alleen de bereikbaarheid en doorstroming te verbeteren, maar houden we ook een vinger aan de pols als het aankomt op de leefbaarheid en verkeersveiligheid.

 • Opdrachtgever:

  Gemeente Oisterwijk


Wat klanten zeggen:

 • Gemeente Someren

  “Een deskundige en flexibele partner die oog heeft voor de omgeving en de lokale omstandigheden"

 • Gemeente Bergen

  “Jens is een prettig bureau om mee samen te werken, vooral vanwege het motto ‘afspraak is afspraak’, de klantgerichtheid, korte lijnen, snel kunnen schakelen, een vast aanspreekpunt voor de klant en de vakinhoudelijke deskundigheid”

 • Gemeente Sint Anthonis

  “Jens heeft bij de voorbereiding van een rioolreconstructie in Oploo goed meegedacht over de inrichting en mogelijke alternatieven. Daarnaast werd ook de planning goed in de gaten gehouden en waar nodig bijgestuurd.”
 • Gemeente Loon op Zand

  "Deskundig advies, creatief in oplossingen, flexibel in maatwerk en klantgericht. De juiste competenties om als samenwerkingspartner met ons als gemeente te komen tot de juiste resultaten."
 • Gemeente Berg en Dal

  "Jens is voor de gemeente een goede partner die brede opdrachten in de infrastructuur goed uitvoert. De medewerkers zijn technisch goed onderlegd en nemen initiatief maar ook bij problemen in de uitvoering leveren ze goede adviezen. Al met al een prima adviesbureau!"
 • Gemeente Laarbeek

  "Ontzorgt en informeert"
 • Gemeente Landgraaf

  “Jens is klantvriendelijk, heeft korte lijnen en je hebt altijd een vaste contactpersoon"
 • Gemeente Waalre

  "Jens geeft op een speelse en natuurlijke wijze invulling aan burgerparticipatie"
 • Gemeente Maasgouw

  “Dat Jens een wat kleiner bureau is, heeft wat ons betreft alleen maar voordelen. Aandacht voor de klant, goede bereikbaarheid en meteen de juiste persoon voor de vraag."
 • Gemeente Helmond

  “Zelfs als er druk op het project zit, kan Jens snel schakelen. Ze werken snel en overzichtelijk.”
 • Gemeente Berg en Dal

  "Jens is veelzijdig en (blijft) betrokken van begin tot eind."
 • Gemeente Deurne

  “Samenwerking is de sleutel tot succes!”

Geïnteresseerd?


Contact

Jens | Ingenieurs & Adviseurs

Kantoor Helmond
Schootense Dreef 33 5708 HZ Helmond


0492-792934

KvK: 61964913
BTW: NL854570159B01

Privacybeleid


© Copyright Jens | Ingenieurs & Adviseurs - website: Van Dongen Design - Inloggen