Projectingenieur - Civiele techniek

Stel je voor: je begint je dag met een goede kop koffie en maakt een praatje met je collega’s, neemt vervolgens plaats achter je bureau in onze groene kantoortuin en je gaat meedenken en meewerken aan de nieuwe inrichting van de openbare ruimte. Je werkt met programma's als AutoCAD en Twinmotion en weet monden van opdrachtgevers open te laten vallen met 3D visualisaties die je gemaakt hebt. Zie jij jezelf al lopen over het nieuwe dorpsplein van Budel waar jij eerder het ontwerp voor hebt gemaakt?


Werken bij 

Jens | Ingenieurs & Adviseurs

Highlights

 • 32 - 40 uur per week (passend bij jouw situatie)
 • Salarisindicatie € 2.650,- tot € 5.053,- (afhankelijk van je ervaring) 
 • MBO/HBO 
 • Helmond (Automotive Campus -
  nabij Eindhoven)

Wat maakt de baan als Projectingenieur zo leuk? 

Als Projectingenieur Civiele techniek bij Jens sta je aan de basis van slimme, duurzame oplossingen voor een prettige inrichting van de buitenruimte. Je stelt ontwerpen op en toetst of deze technisch haalbaar zijn. Je stelt uitvoeringstekeningen op en beschrijft de werkzaamheden in een RAW-bestek.

We vinden het belangrijk dat jij op de juiste plek zit en krijgt voldoende ruimte om dit te onderzoeken. Door aan de slag te gaan met diverse disciplines kom jij er achter waar jouw kwaliteiten liggen.

"Als Projectingenieur werk ik van A tot Z aan een groot diversiteit aan projecten. Een brede functie dus waarbij je veel vrijheid hebt, zelf een tekening en/of een bestek maakt, contact hebt met opdrachtgevers en verantwoordelijk bent voor de uitvoering.
Geen hokjescultuur, maar het totale pakket. Hoe leuk, leerzaam en afwisselend is dat!"

Waarom jij bij Jens wil werken

Ons ingenieursbureau in Helmond is weliswaar niet het grootst, maar wel het leukst! Ons hechte team bestaat uit een mix van mannen en vrouwen die samen mooie dingen maken onder het motto: Jens creëert ruimte! We hechten veel waarde aan goede werksfeer, waar niemand een nummertje is en je je snel op je gemak voelt. In tegenstelling tot bureaus waar je in een hokje wordt gestopt, zijn jouw werkzaamheden bij Jens dagelijks anders. Bij ons kun je in een professionele, veilige en informele omgeving groeien. Omdat je voor lange tijd onderdeel bent van het team dat Jens vormt, besteden we nadrukkelijk aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkelingsdoelstellingen.

"Wat ik leuk vind aan mijn werk? Ik vind het leuk dat Jens een informeel bedrijf is met een jong en enthousiast team wat goed in balans is. Een fijne werksfeer, korte lijntjes, veel afwisselende werkzaamheden en verantwoordelijkheden, alle collega's staan voor elkaar én... niet onbelangrijk, naast hard werken is er ook tijd voor een lolletje, een potje tafelvoetbal spelen en samen de werkweek afsluiten met een drankje."

Wat bieden wij jou

Natuurlijk gaan we met je in gesprek over passende arbeidsvoorwaarden. Daarnaast vind je bij ons:

 • Een geweldig enthousiast én fris team waar een goede mix bestaat tussen junior, medior en senior medewerkers.

 • Een baan waarbij je niet beperkt wordt tot één onderdeel, maar zo breed mogelijk wordt ingezet binnen het project. Naast traditionele contractvormen werken we ook met UAV-GC en bouwteams voor diverse aannemers en de overheid.

 • Vertrouwen om zelfstandig projecten uit te voeren, maar je kunt je collega’s altijd om advies en hulp vragen. Zij zullen andersom ongetwijfeld ook een beroep op jou doen als dat nodig is.

 • Begeleiding bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Samen stellen we jouw ontwikkeldoelstellingen vast en gaan we hiermee aan de slag, onder andere via de Jens Online Academy waar tal van interessante online cursussen te volgen zijn.

 • Flexibele werktijden: sommige collega’s beginnen om 7:30 uur, anderen beginnen om 9:00 uur. Jij bepaalt dit voor jezelf. Daarnaast krijg je 30 vakantiedagen en een uitstekende pensioenregeling.

Dit ben jij

Teamplayer en zelfstandig in één
Samenwerken zit in het DNA van Jens. We werken voor en met onze opdrachtgevers. Als projectingenieur doe je dat in teamverband met je collega’s, maar ben je ook zelfstandig bezig om samen met de opdrachtgever tot het beste resultaat te komen. Je kunt daarbij altijd terugvallen op je collega’s om te sparren over oplossingen en zo tot het beste resultaat te komen voor onze opdrachtgevers.

Vrijheid en verantwoordelijkheid
Bij Jens krijg je de vrijheid om innovatief en vooruitstrevend bezig te zijn met je vak en je eigen tijd in te delen. Je vindt het niet erg om af en toe je planning aan te moeten passen om een andere collega te helpen met een tekening of bestek en draagt zelf de verantwoordelijkheid om je werkzaamheden tijdig en conform de kwaliteitseisen van Jens af te ronden. Je bent alert, proactief en stimuleert op positieve wijze je collega’s en onze opdrachtgevers om samen tot de beste resultaten te komen.

Bevlogen vakidioot
Technische en ruimtelijke problemen doorzie je en los je op creatieve wijze samen met je collega’s op. Elk project val je aan met passie en vertrouwen, want jij weet van de hoed en de rand. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de branche en weet deze kennis effectief toe te passen in je projecten. Voor jou is geen enkele civieltechnische uitdaging te groot. 

Dit heb jij op zak

 • Een relevante afgeronde MBO/HBO opleiding MTS/HTS (Civiele techniek);

 • Enkele jaren relevante ervaring als Projectingenieur, bij voorkeur binnen de Civiele techniek. Heb je dit nog niet? Dan gaan we alsnog graag met je in gesprek.

 • Gedegen gebruikerskennis van RAW-systematiek en CAD-systemen, kennis van UAV-GC is een pré.

Onze sollicitatieprocedure

1. Solliciteren
Enthousiast? Neem contact met ons op via 0492-792934 óf

2. Eerste kennismaking
Tijdens het eerste gesprek spreek je met een directe leidinggevende.

3. Tweede kennismaking
Om elkaar echt goed te leren kennen, nodigen we je uit voor een tweede gesprek.
Je gesprekspartners worden vooraf aan je kenbaar gemaakt. 

4. Contractvoorstel
Het voorstel dat je van ons krijgt past bij jouw ervaring en kwaliteiten. 

5. Je eerste werkdag
Contract getekend? We kijken uit naar jouw eerste werkdag.
Die dag krijg je een warm welkom van je nieuwe collega's
en start je onder begeleiding van een buddy met het onboardingstraject. 

Liever eerst een kop koffie?

We drinken graag een goede kop koffie met je om te kijken
of we bij elkaar passen.


0492-792934

Wat klanten zeggen:

 • Gemeente Someren

  “ Een deskundige en flexibele partner die oog heeft voor de omgeving en de lokale omstandigheden “

 • Gemeente Sint Anthonis

  “Jens heeft bij de voorbereiding van een rioolreconstructie in Oploo goed meegedacht over de inrichting en mogelijke alternatieven. Daarnaast werd ook de planning goed in de gaten gehouden en waar nodig bijgestuurd.”
 • Gemeente Loon op Zand

  "Deskundig advies, creatief in oplossingen, flexibel in maatwerk en klantgericht. De juiste competenties om als samenwerkingspartner met ons als gemeente te komen tot de juiste resultaten."
 • Gemeente Berg en Dal

  "Jens is voor de gemeente een goede partner die brede opdrachten in de infrastructuur goed uitvoert. De medewerkers zijn technisch goed onderlegd en nemen initiatief maar ook bij problemen in de uitvoering leveren ze goede adviezen. Al met al een prima adviesbureau!"
 • Gemeente Laarbeek

  "Ontzorgt en informeert"
 • Gemeente Landgraaf

  “Jens is klantvriendelijk, heeft korte lijnen en je hebt altijd een vaste contactpersoon"
 • Gemeente Waalre

  "Jens geeft op een speelse en natuurlijke wijze invulling aan burgerparticipatie"
 • Gemeente Maasgouw

  “Dat Jens een wat kleiner bureau is, heeft wat ons betreft alleen maar voordelen. Aandacht voor de klant, goede bereikbaarheid en meteen de juiste persoon voor de vraag."
 • Gemeente Helmond

  “Zelfs als er druk op het project zit, kan Jens snel schakelen. Ze werken snel en overzichtelijk.”
 • Gemeente Berg en Dal

  "Jens is veelzijdig en (blijft) betrokken van begin tot eind."
 • Gemeente Deurne

  “Samenwerking is de sleutel tot succes!”

Geïnteresseerd?


Contact

Jens | Ingenieurs & Adviseurs

Kantoor Helmond
Schootense Dreef 31 
5708 HZ Helmond


0492-792934

KvK: 61964913
BTW: NL854570159B01

Privacybeleid


© Copyright Jens | Ingenieurs & Adviseurs - website: Van Dongen Design - Inloggen