Reconstructie Wethouder Lindersstraat

De doorgaande dorpsstraat in Wilbertoord gaat op de schop. Met deze reconstructie wordt het gebied verkeersveiliger voor alle gebruikers. Bij de reconstructie behouden en creëren we een duurzame bomenlaan om hittestress tegen te gaan. Dit allemaal met een aantrekkelijke vormgeving (rijden en lopen door het groen) en behoud van het dorpse karakter (mét geaccentueerde centrumzone).

Integraal en breed gedragen plan
Samen met de ambassadeurs van de woon-, werk- en leefomgeving in Wilbertoord hebben we een visie vastgesteld voor deze reconstructie. In deze visie worden de uitgangspunten van de toekomstige situatie omschreven.

Op basis van deze visie zijn onze civieltechnische- en verkeerskundige collega’s aan de slag gegaan met het ontwerp. Een integraal ontwerp dat voorziet in alle onderlinge belangen, wensen en eisen van alle stakeholders. Om deze doelen te behalen is o.a. de straat met een 30 km/h regime ingericht, zijn fysieke en visuele verkeersremmende maatregelen gerealiseerd en hebben wij een opvallende centrumzone waargemaakt.

Het participatietraject
Om tot een nieuw ontwerp te komen van deze bijna 1,5 kilometer lange straat, zijn bewoners, verenigingen, ondernemers, nutspartijen, busmaatschappij en specialisten betrokken. Aan de omgevingsmanager de taak om al deze stakeholders in kaart te brengen en deze proactief bij het project te betrekken.

Voor dit project hebben we een projectenwebsite opgericht op www.onzeopenbareruimte.nl. Op deze website staat achtergrondinformatie over het project, zijn documenten beschikbaar, kunnen belanghebbenden vragen/reacties indienen en blijven zij op de hoogte via updates. Voor het ontwerpproces is gewerkt met werkgroepen (de ambassadeurs van de leefomgeving). Daarnaast zijn zowel online als fysiek bijeenkomsten georganiseerd voor alle bewoners, ondernemers en belanghebbenden.

Het resultaat is een toekomstbestendig en duurzaam plan. Jens creëert ruimte!

Visualisaties

Visualisaties Voorlopig Ontwerp (VO)

Videoboodschap

Wat klanten zeggen:

 • Gemeente Someren

  “Een deskundige en flexibele partner die oog heeft voor de omgeving en de lokale omstandigheden"

 • Gemeente Bergen

  “Jens is een prettig bureau om mee samen te werken, vooral vanwege het motto ‘afspraak is afspraak’, de klantgerichtheid, korte lijnen, snel kunnen schakelen, een vast aanspreekpunt voor de klant en de vakinhoudelijke deskundigheid”

 • Gemeente Sint Anthonis

  “Jens heeft bij de voorbereiding van een rioolreconstructie in Oploo goed meegedacht over de inrichting en mogelijke alternatieven. Daarnaast werd ook de planning goed in de gaten gehouden en waar nodig bijgestuurd.”
 • Gemeente Loon op Zand

  "Deskundig advies, creatief in oplossingen, flexibel in maatwerk en klantgericht. De juiste competenties om als samenwerkingspartner met ons als gemeente te komen tot de juiste resultaten."
 • Gemeente Berg en Dal

  "Jens is voor de gemeente een goede partner die brede opdrachten in de infrastructuur goed uitvoert. De medewerkers zijn technisch goed onderlegd en nemen initiatief maar ook bij problemen in de uitvoering leveren ze goede adviezen. Al met al een prima adviesbureau!"
 • Gemeente Laarbeek

  "Ontzorgt en informeert"
 • Gemeente Landgraaf

  “Jens is klantvriendelijk, heeft korte lijnen en je hebt altijd een vaste contactpersoon"
 • Gemeente Waalre

  "Jens geeft op een speelse en natuurlijke wijze invulling aan burgerparticipatie"
 • Gemeente Maasgouw

  “Dat Jens een wat kleiner bureau is, heeft wat ons betreft alleen maar voordelen. Aandacht voor de klant, goede bereikbaarheid en meteen de juiste persoon voor de vraag."
 • Gemeente Helmond

  “Zelfs als er druk op het project zit, kan Jens snel schakelen. Ze werken snel en overzichtelijk.”
 • Gemeente Berg en Dal

  "Jens is veelzijdig en (blijft) betrokken van begin tot eind."
 • Gemeente Deurne

  “Samenwerking is de sleutel tot succes!”

Geïnteresseerd?


Contact

Jens | Ingenieurs & Adviseurs

Kantoor Helmond
Schootense Dreef 33 5708 HZ Helmond


0492-792934

KvK: 61964913
BTW: NL854570159B01

Privacybeleid


© Copyright Jens | Ingenieurs & Adviseurs - website: Van Dongen Design - Inloggen