Reconstructie Laan van Welhorst

Een belangrijke verkeersader door de kern Hendrik-Ido-Ambacht met een reputatie. Bekend en berucht door hardrijden, ongevallen, overlast en onveilige verkeerssituaties. Maar ook herkenbaar als gebied voor centrale diensten, een ontmoetingsplek (Sophiapark) en fietsverbinding. Hoe interessant en uitdagend is het dan om samen met bewoners, ondernemers, OV-diensten, De Fietsersbond, de Gehandicapten Adviesraad, de provincie Zuid-Holland, overige stakeholders én uiteraard de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht te komen tot een optimalisatie van de algehele inrichting, waarbij aandacht is voor de bereikbaarheid, leefbaarheid, duurzaamheid, kwaliteit en het verbinden van Oost en West!

Wat begon als een verkeersprobleem op een specifieke locatie is uitgegroeid tot een project van omvang; de herinrichting van de Laan van Welhorst. Daarbij is aandacht voor de integrale aanpak van de verbetering van de weg. Dus niet alleen aandacht voor het verkeerskundige aspect, maar ook de verschillende disciplines vanuit de gemeente te betrekken, stedenbouwkundige inpassing en op de toekomst gerichte oplossingen.
Alles met de maximale input vanuit de diverse betrokken stakeholders en op een zo laagdrempelig mogelijke manier. Zeg maar gerust dat we nog net niet bij de bewoners in huis staan. Alhoewel, ook thuis, via digitale middelen, kunnen stakeholders het project volgen via de projectenwebsite en input leveren via een reactieformulier. Daarnaast werken we met diverse werkgroepen aan een ruim scala aan specifieke vraagstukken.

De input gebruiken we om te komen tot een eerste schetsontwerp. Dit schetsontwerp leggen we aan alle betrokkenen voor. Zodoende halen we reacties op om als input voor het voorlopige ontwerp te gebruiken. Dit voorlopige ontwerp zullen we ook met de bestuurders en de raad van de gemeente afstemmen. Zo gaan we voor ‘groen licht’, ofwel de uitwerking tot aan de realisatie.

In dit alles stellen we de mens centraal. Als gebruiker, belever en partner dragen we allen een gezamenlijke verantwoordelijkheid om te komen een breed gedragen resultaat waar we met zijn allen vol enthousiasme op terug kunnen kijken!

Oprecht een project om trots op te zijn! Niet alleen als Jens zijnde, maar vooral als samenwerkingsverband tussen ALLE betrokkenen!

Huidige situatie

Wat klanten zeggen:

 • Gemeente Someren

  “Een deskundige en flexibele partner die oog heeft voor de omgeving en de lokale omstandigheden"

 • Gemeente Bergen

  “Jens is een prettig bureau om mee samen te werken, vooral vanwege het motto ‘afspraak is afspraak’, de klantgerichtheid, korte lijnen, snel kunnen schakelen, een vast aanspreekpunt voor de klant en de vakinhoudelijke deskundigheid”

 • Gemeente Sint Anthonis

  “Jens heeft bij de voorbereiding van een rioolreconstructie in Oploo goed meegedacht over de inrichting en mogelijke alternatieven. Daarnaast werd ook de planning goed in de gaten gehouden en waar nodig bijgestuurd.”
 • Gemeente Loon op Zand

  "Deskundig advies, creatief in oplossingen, flexibel in maatwerk en klantgericht. De juiste competenties om als samenwerkingspartner met ons als gemeente te komen tot de juiste resultaten."
 • Gemeente Berg en Dal

  "Jens is voor de gemeente een goede partner die brede opdrachten in de infrastructuur goed uitvoert. De medewerkers zijn technisch goed onderlegd en nemen initiatief maar ook bij problemen in de uitvoering leveren ze goede adviezen. Al met al een prima adviesbureau!"
 • Gemeente Laarbeek

  "Ontzorgt en informeert"
 • Gemeente Landgraaf

  “Jens is klantvriendelijk, heeft korte lijnen en je hebt altijd een vaste contactpersoon"
 • Gemeente Waalre

  "Jens geeft op een speelse en natuurlijke wijze invulling aan burgerparticipatie"
 • Gemeente Maasgouw

  “Dat Jens een wat kleiner bureau is, heeft wat ons betreft alleen maar voordelen. Aandacht voor de klant, goede bereikbaarheid en meteen de juiste persoon voor de vraag."
 • Gemeente Helmond

  “Zelfs als er druk op het project zit, kan Jens snel schakelen. Ze werken snel en overzichtelijk.”
 • Gemeente Berg en Dal

  "Jens is veelzijdig en (blijft) betrokken van begin tot eind."
 • Gemeente Deurne

  “Samenwerking is de sleutel tot succes!”

Geïnteresseerd?


Contact

Jens | Ingenieurs & Adviseurs

Kantoor Helmond
Schootense Dreef 33 5708 HZ Helmond


0492-792934

KvK: 61964913
BTW: NL854570159B01

Privacybeleid


© Copyright Jens | Ingenieurs & Adviseurs - website: Van Dongen Design - Inloggen