Parkeeronderzoek - centrumgebied Haaren

 • Opdrachtgever:

  Gemeente Oisterwijk


Projecttoelichting

Het plan Beekdal in Haaren zou volgens het bestemmingsplan moeten voorzien in 45 openbare parkeerplaatsen. Niet om aan de behoefte van het plan te kunnen voldoen, maar om de vraag uit de omliggende straten op te kunnen vangen en zo de parkeerdruk in het centrum van Haaren op een acceptabel niveau te houden. Echter waren er over deze aantallen twijfels. Wij zijn dan ook gevraagd een parkeerdrukmeting uit te voeren in een ruim gebied rondom de uitbreidingslocatie. Dit als aanvulling op een onderzoek naar de parkeerduur uit 2015.

In een straal van 300 meter om de locatie Beekdal zijn parkeermogelijkheden in beeld gebracht en is gekeken naar de bezettingsgraad. Ook foutparkeerders zijn meegenomen, aangezien zij onderdeel uitmaken van de mogelijke parkeerdruk op een locatie. De opname is verdeeld over verschillende momenten op een dag, uitgevoerd op meerdere dagen.


Uitkomsten onderzoek
Uit het onderzoek blijkt dat in de huidige situatie geen sprake is van een tekort aan parkeervoorzieningen, waardoor een structureel hoge parkeerdruk ontstaat. Op een enkele locatie na is de parkeerdruk zelfs laag en bieden de huidige voorzieningen genoeg ruimte voor een eventuele toename in de parkeervraag.

Zo kan worden geconcludeerd dat, afgezien van de nodige parkeervoorzieningen voor direct aanwonenden en bezoekers binnen plan Beekdal, geen aanvullende openbare parkeervoorzieningen noodzakelijk zijn om de parkeervraag uit de omgeving op te vangen.

Daarmee is voorkomen dat een overschot aan parkeerplaatsen wordt aangelegd. De ruimte die zo overblijft kan dan ook voor andere doelen worden ingericht.

Wat klanten zeggen:

 • Gemeente Someren

  “Een deskundige en flexibele partner die oog heeft voor de omgeving en de lokale omstandigheden"

 • Gemeente Bergen

  “Jens is een prettig bureau om mee samen te werken, vooral vanwege het motto ‘afspraak is afspraak’, de klantgerichtheid, korte lijnen, snel kunnen schakelen, een vast aanspreekpunt voor de klant en de vakinhoudelijke deskundigheid”

 • Gemeente Sint Anthonis

  “Jens heeft bij de voorbereiding van een rioolreconstructie in Oploo goed meegedacht over de inrichting en mogelijke alternatieven. Daarnaast werd ook de planning goed in de gaten gehouden en waar nodig bijgestuurd.”
 • Gemeente Loon op Zand

  "Deskundig advies, creatief in oplossingen, flexibel in maatwerk en klantgericht. De juiste competenties om als samenwerkingspartner met ons als gemeente te komen tot de juiste resultaten."
 • Gemeente Berg en Dal

  "Jens is voor de gemeente een goede partner die brede opdrachten in de infrastructuur goed uitvoert. De medewerkers zijn technisch goed onderlegd en nemen initiatief maar ook bij problemen in de uitvoering leveren ze goede adviezen. Al met al een prima adviesbureau!"
 • Gemeente Laarbeek

  "Ontzorgt en informeert"
 • Gemeente Landgraaf

  “Jens is klantvriendelijk, heeft korte lijnen en je hebt altijd een vaste contactpersoon"
 • Gemeente Waalre

  "Jens geeft op een speelse en natuurlijke wijze invulling aan burgerparticipatie"
 • Gemeente Maasgouw

  “Dat Jens een wat kleiner bureau is, heeft wat ons betreft alleen maar voordelen. Aandacht voor de klant, goede bereikbaarheid en meteen de juiste persoon voor de vraag."
 • Gemeente Helmond

  “Zelfs als er druk op het project zit, kan Jens snel schakelen. Ze werken snel en overzichtelijk.”
 • Gemeente Berg en Dal

  "Jens is veelzijdig en (blijft) betrokken van begin tot eind."
 • Gemeente Deurne

  “Samenwerking is de sleutel tot succes!”

Geïnteresseerd?


Contact

Jens | Ingenieurs & Adviseurs

Kantoor Helmond
Schootense Dreef 33 5708 HZ Helmond


0492-792934

KvK: 61964913
BTW: NL854570159B01

Privacybeleid


© Copyright Jens | Ingenieurs & Adviseurs - website: Van Dongen Design - Inloggen