Verkeersstudie Zuidelijke Randweg

 • Opdrachtgever:

  Gemeente Valkenswaard


Projecttoelichting

De Zuidelijke Randweg maakt onderdeel uit van de ‘centrumruit’ van Valkenswaard. Na de ingebruikname van de N69, ofwel Westparallel, is de Zuidelijke Randweg dé verbinding tussen de A2 en N69 geworden. Uit
diverse verkeersmodellen blijkt dat deze verbindende functie in de nabije toekomst voor meer verkeer gaat zorgen. Voor de gemeente Valkenswaard was dit de aanleiding om een verkeersstudie te doen naar een toekomstbestendige inrichting van de Zuidelijke Randweg. Een verkeersstudie die Jens | Ingenieurs & Adviseurs heeft mogen uitvoeren.

Verkeersstudie
Om de huidige verkeerssituatie en -problemen in beeld te brengen hebben we een veldonderzoek en schouw ter plaatse uitgevoerd. Naast het veldonderzoek en de schouw zijn beschikbare verkeersgegevens geanalyseerd. De verzamelde data heeft de basis gevormd voor het verdere onderzoek naar de huidige inrichting versus het gebruik, de oorzaken van de verkeersproblematiek, het vaststellen van de uiteindelijke doelen, voorgestelde oplossingsrichtingen (inclusief kruispuntberekeningen) en een variantenafweging.

Ontwerp
De uiteindelijke voorkeursvariant is uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp, inclusief globale kostenraming. Daarbij is het ontwerp gericht op een openbare ruimte die aansluit bij de wensen van de gebruikers en de noodzaak om het verkeer nu, maar ook in de toekomst, veilig af te kunnen wikkelen.

Samenwerking
Tijdens het gehele traject heeft intensief overleg plaatsgevonden met diverse stakeholders, waaronder De Fietsersbond, Veilig Verkeer Nederland, de diverse wijkraden en afgevaardigden van het aanliggende bedrijventerrein Schaapsloop 2.

Het project is zowel vanuit de gemeente Valkenswaard, de betrokken stakeholders alsook onze zijde als zeer huiselijk, open en constructief ervaren. We hopen dan ook bij een eventuele verdere uitwerking wederom met de diverse partijen samen te mogen werken!

Wat klanten zeggen:

 • Gemeente Someren

  “ Een deskundige en flexibele partner die oog heeft voor de omgeving en de lokale omstandigheden “

 • Gemeente Sint Anthonis

  “Jens heeft bij de voorbereiding van een rioolreconstructie in Oploo goed meegedacht over de inrichting en mogelijke alternatieven. Daarnaast werd ook de planning goed in de gaten gehouden en waar nodig bijgestuurd.”
 • Gemeente Loon op Zand

  "Deskundig advies, creatief in oplossingen, flexibel in maatwerk en klantgericht. De juiste competenties om als samenwerkingspartner met ons als gemeente te komen tot de juiste resultaten."
 • Gemeente Berg en Dal

  "Jens is voor de gemeente een goede partner die brede opdrachten in de infrastructuur goed uitvoert. De medewerkers zijn technisch goed onderlegd en nemen initiatief maar ook bij problemen in de uitvoering leveren ze goede adviezen. Al met al een prima adviesbureau!"
 • Gemeente Laarbeek

  "Ontzorgt en informeert"
 • Gemeente Landgraaf

  “Jens is klantvriendelijk, heeft korte lijnen en je hebt altijd een vaste contactpersoon"
 • Gemeente Waalre

  "Jens geeft op een speelse en natuurlijke wijze invulling aan burgerparticipatie"
 • Gemeente Maasgouw

  “Dat Jens een wat kleiner bureau is, heeft wat ons betreft alleen maar voordelen. Aandacht voor de klant, goede bereikbaarheid en meteen de juiste persoon voor de vraag."
 • Gemeente Helmond

  “Zelfs als er druk op het project zit, kan Jens snel schakelen. Ze werken snel en overzichtelijk.”
 • Gemeente Berg en Dal

  "Jens is veelzijdig en (blijft) betrokken van begin tot eind."
 • Gemeente Deurne

  “Samenwerking is de sleutel tot succes!”

Geïnteresseerd?


Contact

Jens | Ingenieurs & Adviseurs

Kantoor Helmond
Schootense Dreef 31 
5708 HZ Helmond


0492-792934

KvK: 61964913
BTW: NL854570159B01

Privacybeleid


© Copyright Jens | Ingenieurs & Adviseurs - website: Van Dongen Design - Inloggen